Insikter, inspiration & nyheter

Dax för dig att bli Tech Lead

Dax för dig att bli Tech Lead

Talking to me är Nordens första voice-first byrå. Vi jobbar med att designa och utveckla röststyrda tjänster som förenklar människors vardag och vi gör det trevligt att prata med robotar. […]

I guess this is what you call a revolution?

I guess this is what you call a revolution?

The following is a post in Swedish, written by our Voice Designer Kajsa Tretow, where she discusses the evolution of Voice and the changes we face as a result of the new technology.  […]

Företagarna – 103 mest lovande unga företagarna

Företagarna – 103 mest lovande unga företagarna

Vi kan gladeligen berätta att vår teammedlem Diana Mosa har blivit nominerad till en av de 103 mest lovande unga företagarna i Sverige. För fjärde året i rad utser tidningen Företagaren Sveriges 103 bästa idéer från företagare under 30 år med syfte att uppmärksamma unga entreprenörer från hela Sverige. Listan har även som syfte att visa den bredd av innovation och mångfald som finns hos de unga entreprenörer som representerar Sveriges framtid.

Line-up Almedalen

Line-up Almedalen

Såhär kan en line-up på Almedalen se ut! DI Digital har i samarbete med Changers Hub handplockat 11 stycken changemakers som kommer berätta om sina entreprenörsresor den 4e juli. Här är talarlistan!

Tara Derakshan, Sniph
Zakarias Hersi, Orten.io
Nargis Rahimi, Shifo
Arash Pendari, Vionlabs AB
Silvana Imam, House of Kraft
Nadan Gergeo, Mishmash
Viktoryia Khromchanka, Gigital
Robel Efrem, Challengermode
Claudia Gård, GoFrendly
Diana Mosa. Talkingtome
Philippe Antonio Araya Rojas, ChallengeNow
Leila Trulsen, moderator

Psst. Vår medgrundare kommer tala kl 13 den 4 juli på Hästgatan 1, Visby.

Almedalen 2019

Almedalen 2019

Under årets Almedalsvecka har Google och DI Digital beslutat att lyfta fram och investera i unga entreprenörer som gör skillnad. Därför har de, tillsammans med vårt älskade Changers Hub, bjudit in 11 talare som ska berätta sina historier. Changers Hub är kända för att bana väg för nytänkande idéskapare och demokratisera möjligheter, och har genom sitt fantastiska jobb skapat framgångsrika entreprenörer. Nu kommer 11 olika företagare, aka ”changers”, dela sina historier och bland dom finns vår medgrundare, Diana Mosa, som representerar Talking to me.

Voice Summit

Voice Summit

Voice Summit som är sponsrat av Amazon Alexa är världens största voice tech-konferens och lockar över 5000 deltagare och 350 talare, där en av dom är vår medgrundare Diana Mosa. Diana kommer vara en del av två olika paneler under konferensen som pågår 22-25/7 i Newark, New Jersey.

Voice och AI-varumärket

Voice och AI-varumärket

Vår teammedlem och medgrundare Erik Lidsheim delar med sig av hur viktigt det är för varumärkesavdelningar att involveras i innovations- och AI-projekt för att säkerställa att varumärket kommuniceras ut på ett konsekvent sätt. Vill du läsa mer om hur du ska tänka? Läs Eriks artikel här: https://www.linkedin.com/pulse/time-brand-departments-deal-voice-conversational-ai-erik-lidsheim/

Gather 2019

Gather 2019

Föreställ dig en tid där touch-gränssnitt ersätts av din röst, eller till och med en tid där du kan använda dig av din hjärna för att interagera med teknik. Det låter som något för framtiden, men faktum är att det med existerande teknologi redan är möjligt för oss att interagera på dessa sätt. Dessa nya gränssnitt tvingar oss också att tänka i nya banor vad gäller UI-design och detta är något som vår team medlem Diana Mosa kommer att prata om på Gather Festivalen 2019.

Mediadagen

Mediadagen

Idag deltog vår teammedlem Mattias Falkendal i en paneldiskussion tillsammans med Ariella Rotstein (ICAx) och Jonas Vahlne (Scream), där de diskuterade Voice samt dess påverkan på varumärken och media. Frågor som ”Är Voice framtiden?” och ”Hur ska varumärken och media tänka när det gäller Voice?” togs upp och diskuterades. Det gjordes även en del jämförelser mellan olika marknader, till exempel hur den amerikanska och asiatiska marknaden skiljer sig åt samt hur långt den svenska marknaden har kommit jämfört med dom. Tack till Mediadagen för att ni bjöd in oss till denna grymma diskussion!

Frukostseminarium: Hur påverkas ditt varumärke av AI/voice?

Frukostseminarium: Hur påverkas ditt varumärke av AI/voice?

Hur påverkas ditt varumärke av AI/Voice och automatiserade kundmöten? Digitaliseringen har skapat en trend där allt fler kundinteraktioner hanteras av robotar, Voice och automatiserade system. Men är vi verkligen förberedda på detta – eller riskerar vi att de investeringar som gjorts i varumärket under årens lopp går om intet på grund av inkonsekvent teknikdriven kundkommunikation? På vårt frukostseminarium kommer vi att dela med oss av exempel, tips och olika lösningar på hur man kan hantera dessa utmaningar samtidigt som vi ger dig de senaste uppdateringarna från Voice-världen. Välkommen till Changers Hub på Grev Turegatan 7 den 9/10 mellan 8-9:30.

Full rulle!

Full rulle!

Hektisk (men rolig) vecka för Talking to me! Vi har fått prata om Voice Commerce och betalningar via Voice på ett event som hölls av Nets på Grand Hotel, och har dessutom presenterat på Webbdagarna tillsammans med Mattias Fras, ansvarig för AI-strategi på Nordea, där vi pratade om automatiserade kundmöten.

Sound Stockholm

Sound Stockholm

Vår teammedlem Kajsa Tretow kommer att medverka i den jury som utser årets sonic brand, röst och sound innovation, där vinnarna tillkännages på Sound Stockholm som äger rum den 20 november. Konferensen tar upp den växande betydelsen av ljud – musik, röstteknologi, podcasts och mer – för alla som arbetar med kommunikation, varumärken och media. Ämnen som kommer att beröras är den växande ljudindustrin, hur människor påverkas av ljud och hur varumärken kan använda ljud och ny teknik för att uppnå sina kommunikativa mål. På scen kommer vi att få ta del av kreativa och framgångsrika ljudcase blandat med paneldiskussioner och lärorika föreläsningar av både svenska och internationella talare.

Frukostseminarium

Frukostseminarium

Den här veckan höll vi ett frukostseminarium där vi diskuterade hur AI/Voice Technology och automatiserade kundmöten påverkar varumärket. Vi presenterade några av de case vi arbetat med och gav praktiska råd i hur man kan jobba med Voice med bibehållet fokus på varumärket. Vi pratade även om den senaste releasen från Amazon och spekulerade i vad Google kommer att presentera på sin kommande konferens som hålls den 15 oktober. Vill du se hur vi kan hjälpa ditt varumärke och ditt företag att navigera genom AI-landskapet? Maila oss på diana@talkingtome.se.

The Social Few

The Social Few

Vi blev inbjudna till The Social Few’s lanseringsevenemang denna vecka! The Social Few är en datadriven diversity management-byrå som är baserad i Norden och kombinerar datadrivna insikter, inkluderande infrastrukturer, kommunikation och teknik. Du kommer definitivt att se mer av dom i våra kanaler eftersom vi båda strävar efter att skapa inkluderande utrymmen och tankesätt.

Webbdagarna Academy

Webbdagarna Academy

I samarbete med Webbdagarna Academy erbjuder vi en heldagskurs där vi kommer att prata om röst- och digitala assistenter samt hur du kan jobba strategiskt med det. Denna kurs kommer att tillgodose dig med de senaste uppdateringarna kring voice-teknologi och ge dig insikter i hur bolag arbetar med dessa på ett innovativt sätt. Du kommer även att få verktyg samt vägledning till att påbörja ditt första voice-projekt. Intresserad av att höra mer? Kontakta oss på mattias@talkingtome.se

Ta första steget i ditt Voice-first projekt

Ta första steget i ditt Voice-first projekt

Vi har precis avslutat en framgångsrik kursdag i samarbete med Webbdagarna Academy och i februari finns det ett nytt tillfälle att delta om man missade det första! Vår heldagskurs ger dig de senaste uppdateringarna inom röst- och digitala assistenter samt visar hur du kan använda den nya teknologin för att skapa värde inom ditt bolag. Du får även de praktiska verktyg som behövs för att ta det första steget mot ditt egna Voice first-projekt.

Ux People Stockholm

Ux People Stockholm

I torsdags blev vi inbjudna till UX People Stockholms evenemang för att prata om röst som gränssnitt och hur konversationsdesign skiljer sig från klassisk UX-design. Vi delade med oss av våra insikter och det blev en hel del diskussioner i publiken. Tack för att vi fick komma!

Sound Stockholm

Sound Stockholm

Idag fick vi möjligheten att öppna upp Sound Stockholm – en konferens arrangerad av Resumé som fokuserar på ljud i marknadsföring, det vill säga sonic branding, röstteknologi, podcasts och mycket mer. Våra teammedlemmar Kajsa Tretow och Erik Lidsheim talade om hur AI och Voice kommer att påverka ditt varumärke, visade exempel på hur olika varumärken har jobbat med röstteknologi och gav tips på hur man ska agera om man vill tänka voice first.

Tack Resumé och Sound Stockholm för att ni bjöd in oss! Om du är intresserad av att höra mer om vårt arbete, hör av er till mattias@talkingtome.se.

Learnability

Learnability

Vår teammedlem Diana Mosa blev inbjuden att gästa Innocent Mugengas podcast – Learnability, och nu är avsnittet äntligen ute. Klicka här för att lyssna på det och återkom om vad du tyckte!

Frukostseminarium Voice SEO

Frukostseminarium Voice SEO

Välkommen på frukostseminarium den 12 februari på Changers Hub klockan 8-9:30, där vi ska prata om Voice SEO och hur du kan optimera för röstsök och därmed säkra att ditt varumärke syns i en voice first-värld. Hur kan du se till att Google rekommenderar dina tjänster och inte dina konkurrenters? Vad kan du göra för att öka dina affärsmöjligheter med hjälp av Voice? Alla dessa frågor och lite fler kommer att besvaras på vårt frukostseminarium.

Månadens kampanj

Månadens kampanj

Tidskriften Resumé arrangerar varje år “Månadens kampanj”, en tävling där de lyfter fram kreativa reklamkampanjer. Till skillnad från andra tävlingar inom branschen så väljs Sveriges bästa marknadsföringsidéer ut kontinuerligt under året. Vår teammedlem Erik Lidsheim är inte bara en del av juryn inom ljudkategorin utan har också fått rollen som ordförande.

Välkommen Johanna!

Välkommen Johanna!

“Det är omöjligt att hitta kvinnliga utvecklare” – think again! Vi är otroligt glada över att få välkomna Johanna till vårt team! Johanna har en bakgrund inom datavetenskap och har nyligen avslutat sin avhandling kring ämnet Inclusive Voice Design. Vi har nu turen att ha en kickass-utvecklare och ännu en grym kollega till vårt team! Vill du vara en del av Voice-revolutionen? Kontakta oss!

Voice SEO

Voice SEO

Tack till Changers Hub och till alla deltagare i vårt frukostseminarium om Voice SEO! […]

MRKT REMIX

MRKT REMIX

Diana och Kajsa deltog på MRKT REMIX-konferensen i Bergen den 6 februari och delade med sig om det senaste inom Voice och hur bolag ska tänka för att driva sin affär genom digitala assistenter. Under presentationen visade de riktiga exempel och gav tips på hur bolag kan börja sin resa mot ett mer voice first-tänk. Tack för att vi fick komma!

Voicebot webinar

Voicebot webinar

Voicebot höll i ett webinar i torsdags där deltagarna diskuterade hur det globala coronaviruset har påverkat tech- och voiceindustrin. […]

RiseUp Summit 2019

RiseUp Summit 2019

Vi blev inbjudna av Svenska Institutet, den svenska ambassaden i Kairo och Enpact att vara med i den svenska delegationen och delta i RiseUp Summit 2019, en av MENA-regionens största innovations- och entreprenörskapskonferenser som äger rum i Kairo.
Rise Up Summit hade lockat över 10 000 deltagare till årets evenemang som kretsade runt temat ”Journey of Growth” och inkluderade element av innovation, teknik och kreativitet, där startups och investerare fick mötas för att lära sig av varandra.
Konferensen var en ögonöppnare och det var stort att se hur ett så omfattande projekt kunde sättas ihop på ett professionellt sätt men ändå behålla sin lekfullhet. Våra perspektiv vidgades och en hel del kunskap insöps under dessa dagar men det som framför allt satte sin prägel på resan var ändå alla intressanta möten med människor som vi kanske aldrig hade mött om det inte vore för SI och co. Tack!
Kairo och She Entrepreneurs

Kairo och She Entrepreneurs

Som vi nämnde i vårt senaste inlägg så blev vi inbjuda av Svenska Institutet och den svenska ambassaden i Kairo att delta på RiseUp Summit 2019 och även om syftet med resan var att besöka konferensen, så innehöll vår resa mycket mer.
Första dagen blev vi inbjudna på fika på den svenska ambassaden i Kairo där vi presenterades för resten av den svenska delegationen med representanter från bland annat Transfer galaxy, Spotify och Stockholm Business School of Economics, bara för att nämna några få. Mot slutet av resan blev vi  dessutom inbjudna till Investors Dinner som arrangerades av ambassaden och till vilken över 300 personer från olika företag hade blivit inbjudna; både svenska, egyptiska och internationella bolag. En perfekt kväll för att nätverka och dela kunskap!
Men det bästa av allt var ändå alla intressanta människor vi fick träffa, däribland deltagarna i She Entrepreneurs som också hade blivit inbjudna att delta i den svenska delegationen. She Entrepreneurs är ett ledarskapsprogram för kvinnliga grundare av nystartade bolag som leds av Svenska Institutet inom MENA-regionen. Att kalla deltagarna i programmet för inspirerande skulle vara en underdrift; berättelserna, kunskapen och idéerna de delade med sig av var precis vad som behövdes för att göra denna upplevelse extra speciell. Vill du läsa mer om programmet? Gå in här!
Vikten av design i ditt AI-projekt

Vikten av design i ditt AI-projekt

I tisdags så höll vi vårt virtuella seminarium där vi pratade om hur du som initierar ett konversationsbaserat automatiseringsprojekt […]

Update

Update

Det har varit hektiska dagar hos oss på Talking to me-fabriken med nya (och än så länge hemliga) kunder och spännande aktiviteter. Framförallt så förändras Voice-landskapet en hel del och vi tänkte uppdatera er lite på den fronten och vad som har hänt hos oss!

Vi blev inbjudna till Innocent Mugenga’s podcast – Learnability, som fokuserar på konversationer med inspirerande individer och experter inom tech, historia, vetenskap etc. Syftet med podden är att finna svar och ge lyssnaren ny kunskap som kan inspirera och lära. Vår teammedlem Diana pratade om sina erfarenheter av att bli entreprenör, Voice-teknologi och hur man kan skapa reell impact med mångfald och inkludering. Se till att lyssna här!

Google höll även sitt årliga “Made by Google”-event den 15 oktober i New York City där de presenterade sina nya hårdvaruprodukter som Google Pixel Buds med en inbyggd Google Assistent, Pixel 4 med både gest- och voicefunktioner samt en uppdaterad Google Home Mini (numera kallad för Nest Mini). Läs mer här!

Talking to me’s kund, Upplands Motor, var med i en artikel där de pratade om sitt arbete inom Voice och hur det har hjälpt dem i deras digitaliseringsresa.

Vi kan inte riktigt dela med oss av detta ännu, men låt oss säga – RiseUp Summit i Kairo, vi är taggade…

Gather

Gather

I torsdags var vi inbjudna att tala på Gather Festival i Stockholm som är en innovations- och inspirationsfestival med en spännande lineup av både talare och artister. Talking to me var inbjudna för att prata om hur man kan skapa affärs- och användarvärde i en voice first-värld.
På festivalen diskuterades bland annat om hur man kan skapa 24-timmars-städer, hur ny teknologi kan rädda vår framtid och om världen är platt eller rund, för att sedan avrundas med en musikfestival på Trädgården.
Talking to me var en del av sessionen ”The Dawn of Zero Touch Interfaces” som fokuserade på hur touch interfaces börjar bli alltmer ersatta av röst, ljud och rörelsedetektorer, för att nämna några av de nya gränssnitten. Vår teammedlem Diana Mosa delade med sig om sina insikter kring Voice-teknologi, hur Voice har möjlighet och potential att demokratisera användandet av teknologi, men även om hur Voice ofta fungerar betydligt sämre för människor med annan etnisk bakgrund än den som är normen, något som går emot principen att teknologin ska vara tillgänglig för alla. Hon talade även om vikten av att ha ett inkluderande mindset från start när man arbetar med Voice, precis som inom andra områden.
Tack till arrangörerna av Gather – Jakob Gradin, Paulina Modlitba och co – vi ses nästa år igen!
Chatbot och digitala assistenter – del 1

Chatbot och digitala assistenter – del 1

I denna artikel delar Kajsa Tretow – Conversation Designer på Talking to me – designtips och best practices för Chatbots och Digitala Assistenter. Denna del är den första av två delar, so stay tuned för nästa! 

[…]

Inspirationsdag på Skatteverket

Inspirationsdag på Skatteverket

Tillsammans med Google, Amazon, IcaX och andra pionjärer inom Voice-teknologi var vi på Talking to me inbjudna till Skatteverket för att inspirera organisationen kring Voice och konversationsdesign. Skatteverket har länge arbetat med digitalisering av sin verksamhet och att tillgängliggöra sina tjänster digitalt. Efter att ha lanserat e-tjänster på hemsidan och genom en egen mobilapp, så befinner de sig i ett läge där de vill innovera ytterligare och är därför intresserade av att undersöka frågan; hur kan vi använda Voice för att interagera med våra medborgare?
För att svara på denna stora fråga hade Skatteverket bjudit in olika företag och experter inom området för att dela med sig av sina insikter och tips kring hur Skatteverket kan fortsätta sin digitaliseringsresa.
Tack till innovationsteamet på Skatteverket för inbjudan!
Uppdatering från Dialogkonferansen

Uppdatering från Dialogkonferansen

Vi avslutade precis en tredagarskonferens i Strömstad som var fylld av intressanta möten, en hel del kunskap och nya insikter. Med över 50 föreläsare från ledande bolag runtom i världen fick vi chansen att lära oss om olika business cases inom marketing, innovation och kreativitet, och samtidigt bidra till talarlistan.
Talking to me var inbjudna till Dialogkonferensen i Strömstad, en av nordens största konferenser inom CRM, CX och digital marknadsföring, för att prata om de revolutionära förändringar som Voice innebär och diskutera hur Voice kan skapa reellt värde för bolag och deras verksamhet.
En av de föreläsningar som gjorde störst intryck hölls av Jamie Anderson, professor inom strategi på Antwerp Management School. Han talade om hur vår kreativitet försvinner med åren, gav konkreta tips på hur man kan hitta tillbaka till den och hur den kan gynna oss.
Missade du vårt talk? Inga problem! Talking to me kommer att närvara på ett flertal konferenser och events denna höst, bland annat Gather 12-13 september samt Nets Day den 23 september.
BONNIER KÖPER IN VOICE-PROJEKT AV TALKING TO ME OCH TALKAMATIC

BONNIER KÖPER IN VOICE-PROJEKT AV TALKING TO ME OCH TALKAMATIC

Bonniers innovationshubb Bonnier News Next har inlett ett nytt voice-projekt tillsammans med voice design-byrån Talking to me samt Talkamatic, som också jobbar med Conversational AI. Det Bonniers innovationsgäng vill uppnå är att bygga framtidens röststyrda nyhetsförmedlare.

Projektet sponsras delvis av Google DNI, Google Digital News Initiative. Projektet väntas pågå i 2 år och delar av resultaten kommer spridas vidare till andra mediehus genom DNI.

Vad pratade vi om?

Vad pratade vi om?

Vi blev precis klara med ännu ett lyckat seminarium på Changers Hub Sture där vi gav en recap av Voice-relaterande nyheter från Google I/O, Google’s årliga utvecklarkonferens i Mountain View. Nyfiken på att höra vad vi pratade om? Se till att fortsätta läsa!

[…]

Upplands Motor släpper rösttjänst för Google Assistent

Upplands Motor släpper rösttjänst för Google Assistent

Om du vill provköra en ny bil på någon av Upplands Motors anläggningar går det nu utmärkt att boka den genom att prata med din Google-högtalare. Upplands Motor blir därmed först ut i den svenska bilhandeln med en tjänst för Google Assistent. […]

Chatbot och digitala assistenter – designtips och best practices del 2

Chatbot och digitala assistenter – designtips och best practices del 2

Den första delen av den här artikeln behandlade för- och nackdelar med konversationsbaserade gränssnitt, vad som är nytt och om konsekvenserna av det. I denna del tänkte vi ge lite tips på vad man ska ska tänka på när man designar en digital assistent, och även om exemplen är i chatbotformat så kan de flesta av tipsen appliceras även på Voice. […]

Kickstart med ny kund

Kickstart med ny kund

Vi kickstartar säsongen genom att välkomna Consenz som ny kund!

Consenz vision är att demokratisera trafiksäkerhet globalt genom att utveckla smart teknologi för uppkopplade bilar. Talking to me bidrar med strategi, design samt utveckling fokuserat på Consenz röstassistent.
”Det är riktigt spännande att jobba med ett bolag som använder sig av ny och häftig teknik för att öka trafiksäkerheten och lösa stora problem, inte minst i utvecklingsländer”, säger Mattias Falkendal, vd på Talking to me. “Att utveckla en assistent och röstgränssnitt för en typisk handsfree- och voice first-tjänst är verkligen ett drömprojekt för oss.”
Se till att hålla utkik efter en uppdatering inom en snar framtid!
Amazon i Sverige, vad händer nu?

Amazon i Sverige, vad händer nu?

Det är dags för vårt första webinar efter sommaren och den 26/8 kommer vi att prata om sommarens hetaste ämne, Amazons bekräftade lansering i Sverige. […]

Update från webinar

Update från webinar

Dessa nya tider kräver även nya sätt att träffa våra kunder samt intressenter, därför vill vi tacka Zoom (som så många andra) som har gjort att vi kan fortsätta hålla våra seminarium.

[…]

ATGs röstassistent – snabba resultat och tips från travet

ATGs röstassistent – snabba resultat och tips från travet

Vi är stolta och glada över att ha fått förtroendet att utveckla första versionen av ATGs röstassistent –  en trevlig robot som ger dig resultat och utdelning från de mest populära hästspelen samt enkel tillgång till tipspoddar.  […]