Gather

I torsdags var vi inbjudna att tala på Gather Festival i Stockholm som är en innovations- och inspirationsfestival med en spännande lineup av både talare och artister. Talking to me var inbjudna för att prata om hur man kan skapa affärs- och användarvärde i en voice first-värld.
På festivalen diskuterades bland annat om hur man kan skapa 24-timmars-städer, hur ny teknologi kan rädda vår framtid och om världen är platt eller rund, för att sedan avrundas med en musikfestival på Trädgården.
Talking to me var en del av sessionen ”The Dawn of Zero Touch Interfaces” som fokuserade på hur touch interfaces börjar bli alltmer ersatta av röst, ljud och rörelsedetektorer, för att nämna några av de nya gränssnitten. Vår teammedlem Diana Mosa delade med sig om sina insikter kring Voice-teknologi, hur Voice har möjlighet och potential att demokratisera användandet av teknologi, men även om hur Voice ofta fungerar betydligt sämre för människor med annan etnisk bakgrund än den som är normen, något som går emot principen att teknologin ska vara tillgänglig för alla. Hon talade även om vikten av att ha ett inkluderande mindset från start när man arbetar med Voice, precis som inom andra områden.
Tack till arrangörerna av Gather – Jakob Gradin, Paulina Modlitba och co – vi ses nästa år igen!