Kairo och She Entrepreneurs

Som vi nämnde i vårt senaste inlägg så blev vi inbjuda av Svenska Institutet och den svenska ambassaden i Kairo att delta på RiseUp Summit 2019 och även om syftet med resan var att besöka konferensen, så innehöll vår resa mycket mer.
Första dagen blev vi inbjudna på fika på den svenska ambassaden i Kairo där vi presenterades för resten av den svenska delegationen med representanter från bland annat Transfer galaxy, Spotify och Stockholm Business School of Economics, bara för att nämna några få. Mot slutet av resan blev vi  dessutom inbjudna till Investors Dinner som arrangerades av ambassaden och till vilken över 300 personer från olika företag hade blivit inbjudna; både svenska, egyptiska och internationella bolag. En perfekt kväll för att nätverka och dela kunskap!
Men det bästa av allt var ändå alla intressanta människor vi fick träffa, däribland deltagarna i She Entrepreneurs som också hade blivit inbjudna att delta i den svenska delegationen. She Entrepreneurs är ett ledarskapsprogram för kvinnliga grundare av nystartade bolag som leds av Svenska Institutet inom MENA-regionen. Att kalla deltagarna i programmet för inspirerande skulle vara en underdrift; berättelserna, kunskapen och idéerna de delade med sig av var precis vad som behövdes för att göra denna upplevelse extra speciell. Vill du läsa mer om programmet? Gå in här!