Nya lanseringar av Amazon

Amazon presenterade ett antal nyheter på sitt årliga hårdvaruevent den 25 september, men fokus låg på uppdateringen av deras smarta högtalare Amazon Echo, som kommer att bli bättre än någonsin.

Echo har inte bara fått en helt ny design och bättre ljud, utan använder dessutom den senaste teknologin för att kunna bearbeta kommandon snabbare. Tillskottet till den smarta högtalaren är AZ1 Neural Edge Silicon-modulen som kan snappa upp kommandon från användaren med hjälp av lokala maskininlärningsalgoritmer för taligenkänning innan dessa skickas vidare till molnet. Detta innebär en kortare svarstid för Echo, vilket i sin tur skapar en mer friktionsfri interaktion mellan användare och högtalare.

Som vanligt är det naturlig konversation som står i centrum då Amazon utvecklar sina produkter. Vi är vana vid att Alexa svarar när användaren slutar prata vilket inte alltid stämmer överens med hur människor interagerar med varandra. Nu har Amazon utvecklat möjligheten att bjuda in Alexa i konversationen. När användaren ber Alexa att delta i samtalet, kan den smarta assistenten hantera cross-talk, prata med flera användare, avbryta med tips samt ha ett proaktivt engagemang som är mer människolikt.

Alla dessa imponerande funktioner och uppgraderingar uppvisar sådant vi inte sett en smart högtalare klara av tidigare och kommer att lanseras under 2021.