Nyheter från Google I/O 2021

Förra veckan ägde Google I/O rum, Googles årliga utvecklarkonferens där de presenterade sina senaste nyheter. Förra årets event ställdes in på grund av den rådande pandemin men i år var konferensen tillbaka i digitalt format.

Som tidigare år bjöd årets konferens på spännande nyheter avsedda för såväl företag som konsumenter. Bland de nyheter som presenterades fanns bl a att Googles mobiloperativsystem Android kommer att få ett helt nytt utseende, att Google och Samsung ska utveckla ett nytt operativsystem för smartklockor vid namn Wear,  att Google arbetar på att göra digitala möten hyperverkliga. Det har även lagts fokus på att förbättra integriteten för användarna, skapa smartare processer för lösenordsåterställningar och förbättringar i Googles workspace.

Det som fångade vår uppmärksamhet var presentationen av Google LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), en avancerad conversational-AI-lösning som skiljer sig markant från de s k ‘intent’baserade lösning som oftast används i dagens chatbotar. Googles VD, Sundar Pichai, presenterade de framsteg som gjorts inom Googles teknologi för språkförståelse och deras mål att genom LaMDA kunna hålla igång en konversation, oavsett kontext. Än så länge så har de inte satt datum för lansering men vi håller utkik!