Teamet på Talking to me blir större: Välkommen Joanna!

Vi har fått ett till fantastiskt nytt tillskott i vårt team från och med oktober! Joanna Berglund, en blivande stjärna inom UX Design från STI kommer att köra sin praktikperiod hos oss på Talking to me. Vill du veta mer om Joanna och upptäcka hennes talanger, ta då en titt på intervjun nedan 💫.

Hej Joanna, och välkommen till Talking to me! Vi är så glada över att ha dig här som vår nya praktikant. För att lära känna dig lite bättre, skulle du kunna berätta lite om dig själv?

Joanna: Hej! Tack så mycket! Jag har alltid varit en kreativ person som älskar att skapa. Det ledde mig först till modedesign, och jag fördjupade mig i den tekniska produktionen bakom mode. Efter en tid insåg jag att modebranschen inte riktigt var min grej. Jag har istället arbetat inom ledande befattningar inom retail- och restaurangbranschen i många år, som varit väldigt givande. Mitt intresse för människors beteenden och interaktioner har alltid funnits där, och det var detta som lockade mig till att utforska UX-design när jag bestämde mig för att återvända till studierna igen.

Det låter som en spännande resa du har haft. Kan du berätta mer om vad din utbildning inom UX Design på STI innebär?

Joanna: Absolut! I min utbildning går vi igenom UX-processer med fokus på att utforma och skapa funktionalitet som tar hänsyn till användarens perspektiv. Vi arbetar med use cases, prototypdesign, användarundersökningar och testing. Vi lär oss också om agila metoder och hur man effektivt kommunicerar och faciliterar arbetsprocessen. Alla våra projekt genomförs i grupp, vilket har gett mig en större insikt i hur det kan vara att arbeta i ett team. Jag har verkligen lärt mig vikten av att samarbeta och hitta lösningar tillsammans genom kommunikation och att tillämpa vår kunskap i praktiken.

Spännande! Vad var det som lockade dig till att vilja göra din praktik hos Talking to me?

Joanna: AI var något som jag var extremt nyfiken på eftersom det är en bransch som ständigt utvecklas på en daglig basis. Jag träffade Erik under ett event på CMNTY, co-working spacet vi numera sitter på, och han berättade för mig vad Talking to me handlar om och hur de jobbar. Jag frågade Erik om det fanns möjlighet att göra min LIA här, och efter några möten kändes det som en riktigt bra match för oss båda. Nu är jag här och är superpeppad på att lära mig mer och bidra till era projekt!

Fantastiskt att höra! Slutligen, kan du dela med dig av tre saker som du brinner för, förutom UX-design?

Joanna: Absolut! För det första brinner jag verkligen för användarcentrerad problemlösning och inkluderande design. Det är något som jag tycker är otroligt viktigt. För det andra är jag en riktig nörd när det kommer till träning och hälsa. Jag älskar att lära mig om hur kroppen och hjärnan fungerar. Och sist men inte minst, jag brinner för kontinuerlig utveckling. Jag tror att man alltid kan lära sig mer, både om sig själv, sitt yrke och sin omgivning.

Och slutligen, om vi ska gå lite utanför Talking to me & UX Design – vad är en hemlig talang som du har?

Re-design i alla dess former, vare sig det gäller kläder, textiltavlor, möbler och inredning. Jag vet inte om det är en talang, men jag tycker att det är väldigt kul!

Tack så mycket för att du delade med dig, Joanna! Och det där med re-design låter ju som en riktigt häftig talang. Vi ser verkligen fram emot att ha dig som en del av vårt team under din praktik här hos Talking to me!