Women in Voice Accelerator

Hej Kajsa Tretow, vår conversation designer som under hösten deltagit i en Career Accelerator anordnad av organisationen Women in Voice! 

Vi tänkte ställa lite frågor om kursen och höra mer om utbildningen! Vad fick ni lära er? Hur såg upplägget ut? 

Totalt var vi 20 deltagare med varierande bakgrund från runt om i världen, även om jag skulle uppskatta att ungefär två tredjedelar var amerikaner. De flesta var mitt uppe i någon form av karriärskifte, medan några var liksom jag mest med för att nätverka och tanka inspiration. Under 10 veckor sågs vi digitalt varje tisdagskväll för att diskutera olika ämnen och gå igenom veckans hemläxa. 

Varje vecka hade ett specifikt tema; det kunde handla om allt från den egna karriären till mer handfasta ämnen som konversationsdesign och att utveckla backends för konversationsgränssnitt. En vecka var uppgiften att brainstorma fram ett projekt med karriärsutveckling som huvudsyfte och jag började skissa på en konversationsbaserad portfolio-hemsida. Vid sista kurstillfället fick varje deltagare 3 minuter på sig att presentera sitt projekt, och det var riktigt inspirerande att se hur långt många av de andra deltagarna hade kommit. 

Ouh, spännande! Men av allt du har lärt dig – vad tyckte du stack ut?

När jag sökte trodde jag att kursen skulle handla mer om själva hantverket och mindre om karriärsutveckling, men det visade sig att det sistnämnda var precis vad jag behövde! De övningar som stack ut mest var dels när vi fick använda det fantastiska kvinnogrundade communityverktyget OwnTrail för att titta på våra personliga resor från ett utzoomat perspektiv och inse att väldigt få karriärer går spikrakt uppåt i en förutbestämd riktning, särskilt för kvinnor. 

Den andra övningen som stack ut var att vi fick i uppgift att kontakta minst 10 personer för så kallade informational interviews, något som för en blyg introvert som mig var att gå milslångt utanför min comfort zone och supernyttigt! Ytterligare en minnesvärd session var den som handlade om relationen mellan designer och utvecklare som Rebecca Evanhoe (författare till boken “Conversations with Things”) och utvecklaren Kris Kagei gästade.

Låter absolut utvecklande på många nivåer – finns det något mer du vill dela med dig av?

Jag är enormt tacksam för att jag fick möjligheten att delta i Career Acceleratorn och vill ge en stor eloge till Women in Voice-grundaren Joan Palmiter Bajorek som faciliterade kursen. Med stor entusiasm och ödmjukhet lyckades hon med konststycket att peppa oss utan att pusha oss för hårt.