Google Assistant update

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det har snart gått tre år sedan Google Assistent släpptes i Sverige och även om den första hypen har lagt sig så sker kontinuerlig utveckling av tjänsten och dess teknik. Förutom att Google har tillgängliggjort assistenten på både Android- samt Apple-enheter så har det tillkommit nya produkter som har Google Assistenten integrerad.

Ett exempel är Google Nest Hub Max som är det senaste tillskottet bland hårdvaran. Google Nest Hub Max har en stor skärm, bättre ljud och en inbyggd kamera vilket är en ordentlig uppgradering Googles första version av smarta högtalare.

Förutom nya produkter med Google Assistent i fokus så har den största förändringen skett i mjukvaran. I den senaste releasen har den naturliga språkförståelsen (NLP) ökat i komplexitet och förstår sammanhanget av konversationer i allt högre grad. Denna uppdatering använder maskininlärnings tekniken ”BERT” som Google utvecklat själva under 2018 och är den bakomliggande anledningen till assistentens kraftigt förbättrade språkförståelse.

BERT används även för att förbättra upplevelsen när användaren har flera enheter som den interagerar med. Google Assistenten tar tidigare interaktioner i beaktning och har en förståelse för vad som visas på din smartphone eller smarta skärm för att kunna svara på eventuella frågor användaren kan ha kopplat till tidigare dialoger.

Utöver detta så er vi även hur Google Assistent integreras i nya bilmodeller så som Polestar 2 och Volvo XC40 vilket tar användandet utanför hemmet och smarta högtalare.

Dessa uppdateringar är exempel på att Google gör stora satsningar på sin digitala assistent och det ska bli väldigt spännande att se vilka nya släpp och uppdateringar som kommer offentliggöras i den stundande utvecklarkonferensen, Google I/O. Konferensen äger rum mellan 18-20 maj och kommer att hållas digitalt på grund av den rådande pandemin. Se till att anmäla dig i denna länk för att inte missa konferensen, vi ses där![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]